POBUNA ŽENA

Gaćicama će gađati Berlusconijevu rezidenciju: Udesit ćemo te, poglavico Mlohava Guzico!

Premijer ponižava žene tako što ih promovira kroz prostituiranje, kažu prosvjednice
 AP

RIM - “Indignacija” je parola pod kojom dio Talijanki manifestira, zahtijevajući ostavku premijera Berlusconija. Demonstracije su počele u subotu u Milanu na trgu pred milanskom Scalom, s parolama koje osuđuju Berlusconija i zahtijevaju poštovanje prema ženama.

Mubarakova unuka

Organizirale su ih feministice, ogrnute bijelim šalovima u znak žalosti, uz podršku sindikata CGIL, a pridružili su se i neki muškarci, među njima pisci Luis Sepúlveda i nobelovac Dario Fo.

Prva govornica, novinarka Concetta De Gregorio, predstavila se riječima: “Ja sam unuka Indire Gandhi”, izazvavši salve smijeha, pošto je Berlusconi svoju navodnu maloljetnu ljubavnicu dao izvući iz zatvora tvrdeći da je ona Mubarakova unuka. De Gregorio tvrdi da Berlusconi šalje pogrešnu poruku, da se žene u Italiji probijaju radom i znanjem, dok ih Berlusconi promovira kroz prostituiranje.

Među parolama pažnju je privukao napis: “Italiji ne treba sultan nego predsjednica”. Na drugom se prijetilo “…udesit ćemo te, poglavico Mlohava Guzico!” (opis premijerove zadnjice u interpretaciji njegove asistentice Nicole Minetti).

60% traži ostavku

Za subotu se planira miting u Milanu, u petak poslije toga prosvjedno bacanje ženskih gaćica na Berlusconijevu rezidenciju u Arcoreu, a dan nakon toga demonstracije u Rimu. Suočen sa sve većim pritiskom da odstupi i s anketama u kojima se već 60 posto Talijana izjašnjava za njegovu ostavku, Berlusconi je jučer iznenada ponudio oporbenoj Demokratskoj stranci zajedničku akciju izvlačenja Italije iz privredne krize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:19