MISTERIOZNI NESTANAK

FRANCUSKA TRAGA ZA MISICOM I NJEZINOM MAJKOM Je li otac samoubojstvom priznao krivicu?

Otkriveno je kako je 2004. misteriozno nestala i ljubavnica legionara Beniteza

U malome mjestu Roussillon danas se ipak održao regionalni izbor za Miss. “The show must go on”, opravdavali su se u direkciji. Jedanaest kandidatkinja natjecalo se za titulu najljepše, no među njima nije bilo 19-godišnje Allison Benitez koja se trebala natjecati.

Benitez i njezina majka, 53-godišnja Marie-Josée, bez traga su nestale 14. srpnja. S mobitela majke istoga je dana poslana SMS poruka starijoj kćeri u kojoj objašnjava kako je bila primorana donijeti tešku odluku i da se zajedno s Allison seli u Toulouse. No, istražitelji tvrde kako nema nikakvih dokaza da je upravo ona poslala tu poruku.

Od tada svi pokušaji policije, rodbine i prijatelja da uđu u trag Allison i njezinoj majci nisu urodili plodom. Oba njihova mobitela su isključena, a na bankovnim računima nije zabilježena nikakva transakcija.

Nakon što nekoliko dana nije odgovarala na telefonske pozive, Allisonin prijatelj pokucao je na vrata njezina obiteljskoga doma, no otac mlade djevojke bez prevelikog mu je uzbuđenja rekao da su “cure krenule u Toulouse, da će sve biti dobro te da su jednostavno isključile mobitele”.

Očev odgovor nije umirio Allisonina prijatelja te je nestanak drage prijateljice prijavio policiji.

Allisonin otac, 50-godišnji Francisco Benitez, pripadnik francuske Legije stranaca, postaje glavni osumnjičenik u slučaju. Prema istražiteljima, on je posljednja osoba koja je vidjela žene, a svemu je prethodila i svađa supružnika.

Tri tjedna nakon nestanka kćeri i supruge, u ponedjeljak, 5. kolovoza, Francisco Benitez pronađen je obješen u lokalnoj vojarni u Perpignanu. Samo dan prije novinarki tjednika Paris Match bez prevelikih je riječi predao USB s fotografijama voljene kćeri i iPad. “Ljudi koji me poznaju vrlo dobro znaju da je Allison moj život”, rekao je novinarki suznih očiju. U videoporuci koja je naknadno objavljena uvjeravao je da nema ništa s nestankom kćeri i supruge.

No, nakon što je u WC-u kasarne otkriveno njegovo beživotno tijelo, a glava prekrivena crnom maramom (detalj koji je zaintrigirao istražitelje), gotovo nevjerojatni detalji počeli su izlaziti na površinu.

Prvo - nestanku supruge i kćeri prethodila je svađa majke i oca, drugo, francuski legionar očito je godinama vodio dvostruki život. Policija je, naime, utvrdila da je na dan samoubojstva, samo dva ili tri sata ranije, vodio dug telefonski razgovor sa svojom ljubavnicom koja živi na sat vremena od Perpignana. Detalji razgovora nisu poznati, no u međuvremenu je u javnost izašao još jedan detalj koji je šokirao javnost.

Još 2004., na gotovo identičan način, u Nîmesu, mjestu na jugu Francuske koje je od Perpignana udaljeno samo dva i pol sata, nestala je i 28-godišnja majka četvero djece, Brazilka Simone De Oliveira Alves, koja je navodno bila u višegodišnjoj vezi sa 50-godišnjim legionarom i u trenutku nestanka s njime trudna. No, Francesco ni tada nije smatrao shodnim prijaviti nestanak brazilske konobarice, poslije je rekao istražiteljima da su se posvađali te da mu je SMS porukom poručila samo da “odlazi i više se neće vratiti”.

Budući da njezino tijelo nikada nije pronađeno, a i da nije bilo nikakvih dokaza o mogućem zločinu, istraga je zaključena. Francesco je i sada, kao i 2004., ispitivan o okolnostima nestanka u svojstvu svjedoka.

Mnogi su uvjereni da je upravo samoubojstvom, ali i crnom maramom preko lica, Francesco potvrdio svoju krivnju. Policija i istražitelji i dalje tapkaju u mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38