ZLOSTAVLJAČ S BBC-JA

Fotografija Jimmyja Savile: Pedofil sjedi na travi okružen s 30-ak djece ispred 'kuće strave' gdje ih je 192 pretrpjelo zlostavljanja

Nakon što je televizijska postaja ITV objavila dokumentarac o masovnom zlostavljanju djece koje je pred očima javnosti radio popularni voditelj BBC-jeve emisije 'Jimmy’ll fix it' Jimmy Savile , objavljena je njegova fotografija na kojoj sjedi na travi ispred doma za nezbrinutu djecu Haut de la Garenne u Jerseyu okružen s 30-ak mališana različite dobi.

Dom Jersey postao je dijelom velike istrage 2008. godine, a Savile je poricao da ga je redovito posjećivao. Kada je The Sun objavio 2008. godine fotografiju za koju se vjeruje da je snimljena u kasnim 60-im, njegovi odvjetnici pokušali na nju staviti zabranu.

Prošlog je tjedna bivši glavni voditelj istrage, Lenny Harper, kazao kako nema razloga sumnjati da je Savile tamo zaista zlostavljao djevojčice.

Odvjetnik Alan Collins koji zastupa žrtve kazao je kako neke žene i muškarci iz doma Haut de la Garenne tvrde da ih je Savile zlostavljao 1970-ih.

Bivši voditelj emisije 'Top Of The Pops' umro je u listopadu prošle godine, u 84. godini, i nikada prije nije optužen zbog zlostavljanja.

Haut de la Garenne je nazvan 'Jerseyjeva kuća strave' nakon što su detektivi kazali kako su u takozvanim sobama za kažnjavanje pronađeni ostaci najmanje petero djece. Policija je nakon toga priznala da kosti možda nisu ljudske i da bi mogle biti stare i stotinu godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:09