SEDMERO MRTVIH

FOTO, VIDEO: SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER Poginuli beba i piloti

This picture shows the wreckage of a Serbian Mi-17 type military helicopter that crashed near Belgrade airport on March 14, 2015. A Serbian military helicopter evacuating a five-day-old baby for emergency medical treatment has crashed in heavy fog, killing all seven people on board, the officials said on March 14. A four-member crew, two medical workers and the baby were all killed in the crash, Prime Minister Aleksandar Vucic said on public RTS television. AFP PHOTO / STR ** SERBIA OUT **
 STRINGER/AFP

NOVO 12:56 >> Helikopter Vojske Srbije koji se srušio nešto prije ponoći pokušao je sletjeti na druge lokacije zbog guste magle, javlja Tanjug. Helikopter je, naime, imao tri neuspjela pokušaja slijetanja prije nego što se srušio.

---------------------------------

Vojni helikopter Mi-17, angažiran u akciji spašavanja novorođenčeta iz Novog Pazara, srušio se nedaleko od beogradske zračne luke Nikola Tesla, javljaju srpski mediji.

Ministarstvo obrane Srbije potvrdilo je da nema preživjelih u padu helikoptera.

Prema nepotvrđenim informacijama, u letjelici je bilo sedam osoba, dva pilota, dva vojna tehničara, dvojica medicinskih tehničara i bolesna beba stara tek pet dana. Ministarstvo obrane je najavilo konferenciju za novinare u 13 sati.

Televizija N1 javlja da se helikopter srušio na oko kilometar od zračne luke, u blizini autoputa.

Ministar obrane Bratislav Gašić ocijenio je da su piloti koji su poginuli u padu helikoptera bili najbolji piloti koje je Vojska Srbije (VS) imala.

Kako saznaje B92, helikopter je stigao do Beograda jučer oko 23 sata, ali zbog slabe vidljivosti i magle nije mogao sletjeti. U 2.10 sati kontrola leta je izgubila kontakt s posadom.

Zbog teških uvjeta očevid je počeo u 6.30 sati.

Bilo je predviđeno da helikopter sleti u Beograd, a beba stara pet dana trebala je biti prebačena na Institut za majku i dijete.

Vlada Srbije proglasila je 15. ožujka danom žalosti.

Bebu su jučer kolima Hitne prevozili iz Novog Pazara u Kragujevac, no ostali su zarobljeni na putu jer su naišli na odron zemlje koji im je zapriječio put. Novorođenče ima problema sa dišnim putevima i u teškom je stanju, a u sanitetskom vozilu nije bilo dovoljno kisika da bi se čekalo na raščišćavanje ceste.

Na mjesto odrona odmah je upućen vojni helikopter da preveze bebu u Beograd.

Cijelu noć loši vremenski uvjeti otežavali su zračni promet iznad Beograda. Neki su zrakoplovi morali biti preusmjereni u druge zračne luke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:42