POKUŠAVAO JE POBJEĆI

FOTO, VIDEO Odgođen pogreb Moamera Gadafija, tijelo će položiti u more? Otkriveno što mu je presudilo!

Još uvijek se ne zna kako je točno došlo do smaknuća bivšeg libijskog vođe
A video grab taken from the mobile phone of a National Transitional Council (NTC) fighter shows the arrest of Libya's strongman Moamer Kadhafi in Sirte on October 20, 2011. AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES
 AFP

NOVO >>> 15:09 - Pokop Moamera Gadafija neće se održati danas, već će biti odgođen dok njegovu smrt ne istraži Međunarodni kazneni sud, javlja Guardian.

- Treća strana će doći u Libiju i provjeriti sve podatke i papirologiju - izjavio je Mohamed Sayeh, član vlade Nacionalnog prijelaznog vijeća. On je također izjavio kako će Gadafi biti pokopan u skladu s islamskom tradicijom, ali pokop neće biti javan. Vjeruje se kako će se tijelo položiti u more kako Gadafijeva grobnica ne bi postala svetište njegovih istomišljenika.

13:55 - Saif al-Islam, sin Moamera Gadafija za kojeg se vjerovalo da je poginuo u napadu u kojem je uhvaćen njegov otac, bježi prema Nigeru. Kako navodi Abdul Madžid Mlegta, bivši vojni zapovjednik libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća, za al-Islamom se traga, a borci u regiji su u stanju pune pripravnosti.

11:54 - Metak u želudac koji je zadobio nakon što je uhvaćen smrtno je ranio Moamera Gadafija, otkrio je liječnik koji je pregledao njegovo tijelo. Liječnik, koji je dao izjavu za televiziju Al-Arabiju, tvrdi kako je primaran uzrok smrti metak koji je probio utrobu, a Gadafi je također dobio još jedan metak, koji je prošao kroz njegovu glavu.

Njegov sin Motasim je imao povrdu ispod vrata, tri ozljede na leđima i na nogama. Danima je nosio šrapnel u nozi. Umro je, kazao je liječnik, nakon oca.

-------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Ubijenog libijskog diktatora trebali bi u tajnosti danas sahraniti, javlja Sky News.

UPOZORENJE>>UZNEMIRUJUĆI VIDEO!

Podsjetimo, libijski pobunjenici uhvatili su u četvrtak ujutro libijskog diktatora Moamera Gadafija u Sirtu, njegovom rodnom gradu i posljednjem uporištu režimskih pristaša.

Vijesti o tome da je Gadafi uhićen, a potom i ubijen počele su dolaziti u jučerašnjim poslijepodnevnim satima nakon što su čelnici NTC-a potvrdili da su njihove snage zauzele i posljednja uporišta progadafijevskih snaga u Sirtu. Sve o jučerašnjim događajima pročitajte OVDJE

Prilikom uhićenja Gadafi je bio naoružan. Dok su ga pobunjenici vukli prema vozilu na kojem su ga prevozili, ranjen je u ruku.

U službenom izvješću tvrdi se da je vozilo kojim je transportiran upalo u unakrsnu vatru pobunjenika i progadafijevih snaga te da je u toj pucnjavi smrtno ranjen. Premijer Džubril tvrdi da se ne zna s koje je strane ispaljen smrtonosni metak. Umro je, navodno, blizu bolnice u koju su ga vozili.

Sve o smrti bivšeg libijskog diktatora Moamera Gadafija pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:17