SVE ZA LAJK NA FACEBOOKU

FOTO: SKANDAL U IZRAELSKOJ VOJSCI Lijepe vojnikinje slikale se gole, samo s kacigama!

Njihovo ponašanje nije naišlo na oduševljenje kod nadređenih pa su djevojke kažnjene i podvrgnute 'strogoj edukativnoj lekciji'

TEL AVIV - Pet lijepih Izraelki tek je stiglo u vojsku, a već su podigle prašinu objavivši na Facebooku fotografiju na kojoj su potpuno gole, samo s kacigama na glavi i opremljene za borbu.

Ova je fotografija izazvala oduševljenje među Izraelcima i djevojke su skupile poprličan broj lajkova. Ipak, njihovo ponašanja nije naišlo na oduševljenje kod nadređenih pa su djevojke kažnjene i podvrgnute 'strogoj edukativnoj lekciji'.

'Njihovo ponašanje je nedostojno vojnika izraelske vojske. Njihovi nadređeni sigurno će ih kazniti na primjeren način', stoji u priopćenju izraelskog Ministarstva obrane.

Glasnogovornik Ministarstva ipak je napomenuo kako fotografija nije nastala dok su djevojke bile u službi stoga ih neće suspendirati.

IZAZVAO ZGRAŽANJE DILJEM SVIJETA Izraelski snajperist objavio fotografiju palestinskog dječaka na nišanu

Fotografiju su prenjeli gotovo svi arapski mediji, ali cenzuriranu verziju.

Ovo nije prvi ovakav incident u izraelskoj vojsci. Na You Tubu je primjerice 2010. godine osvanuo video na kojem izraelski vojnik sugestivno pleše i izvija se ispred potpuno prekrivene palestinske djevojke.

Nakon toga uslijedio je još čitav niz incidenata. Prošle je godine jedan snajperist izraelske vojske na Twitter stavio fotografiju na kojoj na nišanu ima palestinskog dječaka.

Ti su događaji potakli vojsku da zabrani korištenje društvenih mreža za vrijeme službe.

Podsjetimo, većina izraelskih žena i muškaraca mora odslužiti vojsku kada napune 18 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:29