REAGIRALI TEK NAKON TRAGEDIJE

FOTO: PRAZNO NEBO Pogledajte kako su aviokompanijereagirale na rušenje Boeinga

Nakon pada malezijskog aviona sve aviokompanije zaobilaze Ukrajinu i putuju drugim rutama

Nebo iznad Ukrajine inače je izuzetno prometno jer je upravo ta zemlja koridor koji povezuje Europu s većim gradovima u Aziji. No, nakon pada malezijskog aviona sve je aviokompanije zaobilaze i putuju drugim rutama.

Samo nekoliko sati nakon što je malezijski avion izgubio kontakt s radarom, Lufthansa i British Airways povukli su se iz ove regije. Lufthansa je izdala naređenje da se isključivo putuje preko Rumunjske.

Podsjetimo, zrakoplov se srušio u četvrtak blizu ukrajinske granice s Rusijom, nedaleko od regionalnog glavnog grada Donjecka u istočnoj Ukrajini. Iako se od početka nagađalo da je namjerno srušen sada je to i potvrđeno. Prema posljednjim informacijama, srušili su ga proruski pobunjenici jer su mislili da se radi o ukrajinskom transportnom vojnom zrakoplovu.

Ova mapa nastala samo nekoliko sati nakon pada Boeinga najbolje prikazuje kako sada izgleda ukrajinski zračni prostor.

Podsjetimo, Uprave za sigurnost zračnog prometa Sjedinjenih Država i Europe upozorile su još u travnju pilote na potencijalni rizik lete li u ukrajinskome zračnom prostoru ili blizu njega, javio je u četvrtak Reuters.

No, zabrana je uslijedila tek nakon pada malezijskoga zrakoplova s gotovo tristo putnika i članova posade - europska organizacija za sigurnost zračnog prometa Eurocontrol objavila da je zračni prostor iznad istočne Ukrajine zatvoren, a američki avioprijevoznici dobrovoljno se složili da će izbjegavati zračni prostor u blizini rusko-ukrajinske granice, objavila je američka savezna uprava za zrakoplovstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:37