GRAD ANĐELA U PLAMENU

FOTO Policija u Los Angelesu traga za misterioznim piromanom: U SAMO TRI DANA podmetnuta su 43 požara

Los Angeles Fire Department firefighters extinguishes numerous cars on fire in a carport in the Sherman Oaks neighborhood of Los Angeles on Monday, Jan. 2, 2012. For the fifth night in a row, a spate of arson fires has sent firefighters scrambling to extinguish car fires in the Hollywood, Hollywood Hills, Studio City, and Sherman Oaks neighborhoods of Los Angeles. The Los Angeles Fire Department confirms a person of interest has been detained and is being questioned in connection with the arson spree. (AP Photo/Dan Steinberg)
 DAN STEINBERG

ZAGREB - Policija u Los Angelesu već peti dan muku muči s neuhvatljivim i misterioznim piromanom.

Posljednjih dana prijavljena su najmanje 43 požara, većinom parkiranih automobila. Desetak ih je zabilježeno samo za Novu godinu, a policajce je neugodno iznenađenje dočekalo i danas. Naime, vatrogasci su danas u sitnim noćnim satima gasili vatru na čak četiri automobila koja su buknula u razmaku od samo nekoliko minuta.

Bez ozlijeđenih

Sudeći prema tragovima pronađenim na zgarištima, svi požari bili su podmetnuti. Dosad, na sreću, nije bilo ozlijeđenih, iako se vatra u nekoliko slučajeva sa zapaljenog automobila proširila i na garažu ili pak na obližnje stanove. Jučer još uvijek nije poznato je li najnovija serija požara povezana s prije zabilježenim incidentima.

Objavljena snimka

Najnoviji požari dogodili su se tijekom intenzivne policijske potrage za počiniteljima, u sklopu koje je policija odlučila ponuditi čak 60 tisuća dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja odgovornih osoba. Policajci su se trenutačno usredotočili na potragu za bijelcem s repićem, u dobi između 20 i 30 godina, kojeg je u subotu jedna od nadzornih kamera snimila kako pješke izlazi iz podzemne garaže u kojoj je prijavljen požar automobila.

Dosad je policija pretražila jednu kuću i ispitala nekoliko osoba, ali još nitko nije uhićen. Također se ne zna je li za požare odgovorna jedna ili više osoba ni je li najnovija serija paleža samo imitacija prethodnih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:35