PRVE FOTOGRAFIJE

FOTO: OVO JE NOVA KRALJEVSKABEBA Kate i William ponosnopokazali princezu od Cambridgea

Vojvotkinja od Cambridgea Kate i princ William nakratko su se u subotu navečer pojavili na pragu bolnice St Mary sa svojom novorođenom kćerkom, pred stotinama novinara okupljenih pred rodilištem u Londonu. Vojvotkinja od Cambridgea nosila je u rukama princezu čije ime još nije poznato, omotanu u bijelu dekicu s dječjom kapom na glavi. Njezine su fotografije munjevito obišle čitav planet.

Par se potom nakratko vratio u unutrašnjost bolnice te izašao s bebom u nosiljci, u rukama princa Williama, te se automobilom uputio u palaču Kensington, svoj londonski dom. Princ William posjetio je ranije zajedno s 21-mjesečnim sinom, princom Georgeom, suprugu Kate i njihovu tek rođenu kćer u londonskoj bolnici Saint Mary, prenosi BBC. To je bilo jedno od rijetkim pojavljivanja u javnosti princa Georgea, koji je novinarima mahnuo.

William je mnoštvu okupljenom ispred bolnice kazao da su "jako sretni". Kate i njezina kći su "dobro", objavila je Kensingtonska palača. William je bio nazočan porodu 3,7 kilograma teške djevojčice, čije će ime biti objavljeno kasnije. Princeza od Cambridgea četvrta je u liniji nasljeđivanja britanske krune, nakon djeda princa Charlesa, oca princa Williama i brata princa Georgea, koji je rođen u istoj bolnici 22. srpnja 2013. U istoj bolnici rođen je i William.

Stotine ljudi i velik broj novinara okupili su se ispred bolnice ne bi li vidjeli novu princezu. Spol djeteta prije poroda javnosti nije bio poznat, no većina kladioničara uložila je na djevojčicu, a kad je riječ o izboru imena najbolje stoji Alice, zatim Elizabeth, Charlotte, Victoria i Diana. Ime princa Georgea bilo je objavljeno dva dana nakon rođenja, što je relativno brzo. Ime princa Williama bilo je objavljeno sedam dana nakon rođenja 1982., a na ime princa Charlesa, rođenog 1948., čekalo se mjesec dana.

Najbolji komentari s Twittera

Današnje rođenje kraljevske bebe izazvalo je pravu eksploziju tweetova na popularnoj društvenoj mreži. BBC-ev dopisnik s kraljevskih dvora, Peter Hunt, navodi kako je Twitter zabilježio nevjerojatnih 4500 tweetova s heštegom #royalbabe po minuti u vrhuncu događanja.

Kako je to previše za pročitati, izdvolji smo za vas neke od najbolji:







































































































































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:47