KVADRATNA GROZNICA

FOTO: OGLAS IZ RUBRIKE BIZAR Ovdje možete živjeti za 1500 kuna mjesečno, ali ako niste viši od 160 cm

Kako se spominje u oglasu, u prostor može stati još nekoliko komada odjeće

Cijene nekretnina u Londonu toliko su skočile da su vlasnici počeli iznajmljivati bilo kakve prostore za koje mogu pronaći nekog zainteresiranog. Pozornost je ovog tjedna izazvao oglas na jednom oglasniku kojim se iznajmljuje "prostor u potkrovlju" u središnjem Londonu, i to za samo 40 funti (oko 370 kuna) tjedno.

No, prije nego počnete pakirati kofere, morate znati da budući stanari ne smiju biti viši od 1,6 metara, jer je prostor koji se iznajmljuje iznimno malen i ustvari se radi o bivšem potkrovnom spremištu. Kako se spominje u oglasu, u prostor može stati još nekoliko komada odjeće. Da ne bi bilo kako nismo znali, u oglasu se navodi upozorenje potencijalnim unajmljivačima da se "u ovoj sobi ne može stajati uspravno".

To nije sve! Da biste se uopće zavukli u "nekretninu" koja se iznajmljuje u oglasniku, morate se biti spremni penjati pomoćnim ljestvama.

Prošlog mjeseca cijene nekretnina u mnogim dijelovima Londona skočile su čak za više od 40 posto. Primjerice, u westminsterskom Paddingtonu, gdje se nalazi oglašeno 'potkrovlje', prosječni najam jednosobnog stana iznosi oko 4.600 kuna tjedno, a za neke se stanove traži i do 30.000 kuna tjedno!

U usporedbi s tim cijenama, spavanje u bivšem potkrovnom spremištu za deset puta manje novca od prosječne cijene u centru Londona mnogima odjednom čak zazvuči primamljivo. Osim ako bolujete od klaustrofobije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:26