USRED PLANINSKOG LANCA

FOTO: NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO! Pogledajte kako izgleda najekstremniji golf teren na cijelome svijetu

 Legend Golf & Safari Resorts

JOHANNESBURG - Voljeli golf ili ne, znali kako se on uopće igra ili ne, prizori s ovog golf terena zasigurno će vas zadiviti.

Nalazi se u Južnoafričkoj Republici na ekstremno kompliciranom brdovitom i stjenovitom terenu. Ima najveću udaljenost (357 metara) od točke početnog udarca do tzv. par 3 rupe, odnosno rupe za koju bi prema pravilima trebala biti dovoljna najviše tri udarca palicom da bi loptica našla put do nje.

Pritom valja napomenuti da igrači do početne točke mogu doći isključivo helikopterom, s obzirom da se nalazi velikom brdu, a sama rupa je smještena na nadmorskoj visini od 400 metara, što je također najviše na svijetu. Zemlja je izbušena na maloj travnatoj površini u obliku afričkog kontinenta, a let loptice od početne točke do dolje traje barem pola minute.

Cijeli se teren zove 'Extreme 19th' i smješten je u planinskom lancu Waterberg. Za ovakav je dizajn odgovorno 18 vrhunskih golferskih profesionalaca, uključujući Justina Rosea i nekadašnjeg južnoafričkog šampiona Retiefa Goosena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:26