OSAMLJENA IGLA

FOTO: Najviši neboder na svijetu zatvoren samo mjesec dana nakon otvaranja

 AFP

DUBAI - Najviši neboder na svijetu Burj Khalifa svega mjesec dana nakon svečanog otvorenja zatvoren je za sve posjetitelje.

Osim što je zatvaranje nebodera razočaralo brojne turiste koji nisu mogli do vidikovca na 124. katu, u pitanje su dovedeni i planovi za useljavanje prvih stanara koji su u stambene prostore nebodera trebali ući idući tjedan.

Problemi s električnim instalacijama djelomičan su uzrok zatvaranja promatračnice, no vlasnik Burj Khalifa, preimenovan iz Burj Dubai, nije želio otkriti ostale detalje.

Zatvaranje do daljnjeg, koje je počelo u nedjelju, dolazi usred borbe Dubaija da povrati međunarodni ugled najmodernijeg arapskog metropolisa dok se bori s velikom financijskom krizom.

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata nadali su se da će 828-metarski toranj biti veliki mamac za turiste. Međutim, gradnja koja je počela prije globalne ekonomske krize, a završila tijekom nje, uzela je velik danak investitorima.

Kompanija Emaar Properties u čijem se vlasništvu nalazi Burj Khalifa u kratkom je priopćenju objasnila kako je za zatvaranje kriv 'neočekivano velik promet' te dodala kako bi problem mogao biti i u električnim instalacijama, no više detalja nije otkrila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:43