SULUDI ZLOČIN

FOTO Makedonac u Budimpešti navukao žrtve u šumu, pljačkao ih i potom - žive zakapao

Slučaj je prijavio mladić koji se uspio iskopati iz rupe!
 MTI

BUDIMPEŠTA - Mađarska policija uhvatila je makedonskog državljanina osumnjičenog da je, zajedno s dvoje domaćih pomagača, počinio nezapamćen zločin - žive zakopao nekoliko ljudi, prenosi srpski Blic vijest Mađarske državne televizije (MTI).

Zločin se dogodio u šumi ade Čepel, u južnom predgrađu Budimpešte, a istražni organi su na naznačenom mjestu pronašli tri svježa leša i još tri ljudske lubanje, zakopane nekoliko mjeseci ranije.

Prema navodima MTI-a, monstruozan zločin otkrila je jedna od žrtava, mladić podrijetlom iz Rumunjske, koji se uspio iskopati iz rupe, pobjeći kući te obavijestiti policiju. Priča kako osumnjičenog, koji je u međuvremenu priznao krivicu, poznavala je cijela obitelj.

Povremeno je dolazio, tražio manje količine novca na zajam i uredno ga vraćao, vjerojatno kako bi zadobio njihovo povjerenje.

Prema navodima medija, tog dana monstrum je pozvao rumunjskog poznanika do popiju pivo kod jednog bračnog para beskućnika dublje u šumi, a poslije nekoliko ispijenih boca svo troje su napali mladića, vezali mu ruke na leđima i bacili ga u ranije iskopanu rupu. Napadači su mu u međuvremenu uzeli karticu banke i prisilili ga da oda broj pina, ali ih ni to nije spriječilo da počine zločin.

Mladić se nekako uspio iskopati te sukobiti s ostavljenim psom stražarom, a onda je odjurio u obližnju kuću. Usput je od nekolicine prolaznika zatražio mobilni telefon da javi policiji, ali mu nitko, onako okrvavljenom i blatnjavom, nije želio pomoći.

Masovna grobnica upućuje da je ista metoda korištena u više navrata. Policijska istraga je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:59