UTRKA S VREMENOM

FOTO: KATASTROFA NEVIĐENIH RAZMJERA U eksploziji rudnika najmanje 157 mrtvih, više stotina zatrpanih

 AFP

>>> NOVO 23.39 - Turski mediji javili su da je u eksploziji u rudniku ugljena kod grada Some poginulo 157 osoba, što je dramatičan porast žrtava u odnosu na ranija izvješća. Jedan je lokalni dužnosnik, na kojeg se poziva BBC, dodao da je najmanje 75 rudara ozlijeđeno. Procjenjuje se kako je u rudniku u trenutku nesreće bilo 580 osoba.

Čelnici sindikata zaposlenih u rudniku izjavili su da se eksplozija dogodila usred smjene.

------------------------------------

22:36 Iz podzemlja je dosad izvučeno 20 preživjelih. Pred ulazom u rudnik okupili su se brojni članovi obitelji zatrpanih. Turski predsjednik Abdullah Gul naredio je da se u akciju spašavanja uključe sve raspoložive službe. Akciju otežava gust dim koji suklja iz okna.

--------------------------

ANKARA - U eksploziji rudnika ugljena u zapadnoj Turskoj poginulo je najmanje 17 osoba dok ih je preko 200 ostalo zarobljeno.

- Eksploziju u rudniku uzrokovao je kvar na električnim instalacijama. Još uvijek se u njemu nalazi između 200 i 300 rudara - izjavio je lokalni dužnosnik Mehmet Bahattin Atci te je dodao kako je spašavanje u tijeku.

Na fotografiji: Obitelji rudara odmah su stigle na mjesto događaja

Televizija NTV objavila je da je do nesreće došlo na dubini od dva kilometra, odnosno četiri kilometra od ulaza u okno.

Svjedoci s mjesta događaja su im rekli kako hitna pomoć cijelo vrijeme ulazi i izlazi s područja nesreće. Navodno je u trenutku detonacije pod zemljom bilo gotovo 600 rudara.

Rudarske nesreće u Turskoj su učestale zbog loših sigurnosnih uvjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:48