'SIGURNO POSTOJI NEKI RAZLOG'

FOTO: JEZIVO OTKRIĆE NA PLAŽI Policajci ostali u šoku kad su se ukrcali brod koji se nasukao: 'Pa u njemu nema ničega i nikoga... Ovo je brod duhova'

 
 Yangon Police / FACEBOOK

Mjanmarska policija pretražuje 177 metara dugačak hrđavi teretni brod imena "Sam Ratulangi PB 1600" koji se nasukao na plažu nedaleko od najvećeg grada te države Yangona, piše BBC.

Ribari su ranije ovog tjedna brod otkrili dok je plutao u vodama oko tog nekadašnjeg glavnog grada Mjanmara.

Policijski službenici grada Yangona u četvrtak su pretražili brod koji plovi pod indonezijskom zastavom te su utvrdili da na njemu nema ni dobara ni pomoraca.

Yangon Police / FACEBOOK
Yangon Police / FACEBOOK
Yangon Police / FACEBOOK

Glavni tajnik Nezavisne federacije mjanmarskih pomoraca Aung Kyaw Linn rekao je za Myanmar Times da je brod u plovnom stanju te da sumnja da je brod tek nedavno napušten. "Sigurno postoji neki razlog", rekao je Linn.

Prema pisanju AFP-a, brod je sagrađen 2001. godine, a službeno je posljednji puta viđen nedaleko od obale Tajvana 2009. godine. Ovo je prvi puta da se napušteni broj pojavio u mjanmarskim vodama.

U međuvremenu je stigla vijest da su uz brod pronađeni potrgani kabeli nakon čega se utvrdilo da je brod najvjerojatnije bio tegljen prema rezalištu u Bangladešu, ali da je u Mjanmaru ostavljen nakon oluje u koju je upao. Teglenica je pronađena 80-ak kilometara dalje i njezina je posada privedena na ispitivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:37