NEMA PREŽIVJELIH

FOTO: JEZIVI PRIZORI S MJESTA TRAGEDIJE Od Boeinga koji jepromašio pistu i pao nije ostalo gotovoništa, tri su teorije o mogućem uzroku

 Reuters, screenshot YouTube / VKontakte

S mjesta tragičnog pada aviona kompanije FlyDubai u ruskom gradu Rostovu na Donu stižu užasavajuće fotografije na kojima se vide porazbacani komadi letjelice i prtljage, ali zapravo nije vidljiv nijedan veći komad olupine Boeinga 737, u kojem je bilo 62 ljudi, od kojih nije preživio nitko.

Kao što se može vidjeti na snimci nadzorne kamere, koju su objavili ruski mediji, Boeing je promašio pistu i zabio se u tlo nekoliko stotina metara od uzletno sletne staze pri čemu je eksplodirao.

Zrakoplov je letio na liniji Dubai-Rostov na Donu i srušio se u drugom pokušaju slijetanja u zračnu luku. U njemu su uglavnom bili ruski državljani, a srušio se u 3,50 sati po lokalnom vremenu.

"Zrakoplov se srušio i raspao u dijelove", objavilo je rusko istražno povjerenstvo u priopćenju.

FOTOGALERIJA: Pad aviona u Rusiji

Prema uredu za hitna stanja Rostova zrakoplov je zaparao krilom tlo i zapalio se. Prema guverneru rostovske oblasti Vasiliju Golubevu loše vrijeme - snažni udari vjetra istražuju se kao mogući uzrok nesreće, a Žana Terekohova, savjetnica ruskog ministra prometa, kaže kako bi ulogu mogla igrati i eventualna pogreška pilota. Rusko istražno povjerenstvo objavilo je kako se istraga usmjerava na ljudsku pogrešku ili tehničke probleme.

Ruska istražna komisija, koja je formirana odmah nakon pada, već je pronašla jednu od dviju crnih kutija, a zasad službeno razmatraju tri moguća uzroka pada: tehničku neispravnost, složene vremenske uvjete i pogrešku pilota.

"Činimo sve kako bismo prikupili informacije što je moguće prije. Naše misli i molitve su s putnicima i posadom koji su bili na zrakoplovu", objavio je FlyDubai u priopćenju. "Učinit ćemo sve da pomognemo onima koje je pogodila ta nesreća", dodaje tvrtka.

Prema guverneru Golubevu među putnicima je bilo i sedmero djece.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je kako je pomoć obiteljima poginulih u nesreći prioritet, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. "Šef države kazao je kako je sada najvažnije raditi s obiteljima onih koji su poginuli".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:40