GODINU DANA MANDATA

FOTO Ivo Josipović posjetio hrvatske vojnike u Afganistanu

Posjet će iskoristiti i kako bi se sastao s dužnosnicima NATO-a, ali i pripadnicima hrvatskih Oružanih snaga u toj zemlji
 FaH

Predsjednik Ivo Josipović stigao je danas poslijepodne u Afganistan kako bi posjetio naše vojnike u mirovnoj misiji. Prvu godišnjicu svog mandata Josipović će tako proslaviti upravo s pripadnicima naših oružanih snaga koji se nalaze u mirovnoj misiji u toj azijskoj državi.

Josipović je prvi vrhovni zapovjednik koji posjećuje hrvatske vojnike u Afganistanu budući da je njegov prethodnik Stipe Mesić sve planirane odlaske morao otkazati zbog sigurnosnih razloga . Zbog sigurnosti su svi detalji Josipovićeva posjeta i čuvani u strogoj tajnosti. Podsjetimo, Josipović je planirao još prošlog Božića otići našim vojnicima u Afganistan ali je sve odgođeno upravo zbog sigurnosnih razloga.

Josipovićev posjet Afganistanu ima službeni karakter pa se očekuje i susret sa predsjednikom Hamidom Karzaijem. Osim toga hrvatski predsjednik trebao bi se sastati i sa glavnim zapovjednikom NATO-ovih vojnih snaga u Afganistanu generalom David Petraeusom, te sa Marcom Seadwillom civilnom predstavnikom NATO-a.

U pratnji šefa države u Afganistanu su i ministar obrane Davor Božinović, Drago Lovrić, još neimenovani načelnik Glavnog stožera koji je tamo u funkciji vojnog izaslanika pri NATO-u, te predsjednikovi savjetnici za obranu i vanjsku politiku Zlatko Gareljić i Joško Paro kao predstojnik Ureda Joško Klisović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:08