TEROR U SIRIJI

FOTO: DIVLJACI OD KOJIH SE ČAK I AL-QAIDA OGRADILA Džihadisti zatočenike razapeli na križevima

==GRAPHIC CONTENT===A handout picture released by the Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) on April 29, 2014 shows the bodies of two men who were allegedly executed and then crucified by fighters from the al-Qaeda-linked group, Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) in the northern Syrian city of Raqqa. The banner around the body reads in Arabic: "This man fought against Muslims and set off an explosion here". AFP PHOTO / HO / SYRIAN OBSERVATORY OF HUMAN RIGHTS == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SOHR - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM FROM ALTERNATIVE SOURCES, THEREFORE AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE ==
 HO -AFP

Džihadistička skupina Islamska država u Iraku i na Levantu (ISIL) objavila je da je razapela dvojicu zatvorenika na sjeveroistoku Sirije.

Kazali su kako su smaknuli ukupno sedmoricu zatočenika koji su navodno bombom raznijeli jednog njihovog borca ranije ovog mjeseca u gradu Raqqa.

Ekstremistička skupina od koje se ograđuje čak i al-Qa'ida napisala je na Twitter: 'Prije deset dana napadači na motorima bacili su granatu na borca ISIL-a. Civilu muslimanu je pritom raznijeta noga, a njegovo dijete je smrtno stradalo. Naši su borci odmah zatvorili cestu i uspjeli ih uhvatiti.

Sirijski opservatorij za ljudska prava smješten u Britaniji objavio je fotografiju dvaju zatvorenika razapetih na svojevrsnom kružnom toku. Na njoj se vide i prolaznici te mala djeca kao gledaju mučenike.

Jedan od njih oko tijela ima zamotan natpis na kojem piše: 'Ovaj čovjek borio se protiv muslimana i ovdje je bacio bombu'.

Abu Ibrahim Alrquaoui, koji se predstavlja kao osnivač grupe 'Raqqa Is Being Slaughtered Silently' ('Raqqu kolju potiho'), kazao je za FoxNews.com da su se ubijeni prethodno borili protiv sirijske vlade Bašara al-Asada.

Kazao je i kako je svjedočio smaknuću i snimio fotografije koje sada kruže Internetom.

Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio je kako ovo nisu prva razapinjanja koje je proveo ISIL.

Naime, 16. travnja džihadisti su smaknuli muškarca, koji je pokrao muslimana, na isti način kao i ovu dvojicu.

Okrutnosti koje provodi ISIL osudile su protivničke pobunjeničke skupine, pa čak i saveznica al Qaide fronta al-Nusra, koja je udružila snage protiv ISIL-a početkom ove godine.

ISIL je bio prisiljen povući se iz većine dijelova sjeverne Sirije, no džihadistički borci su ostali ukorijenjeni u gradu Raqqi - jedinom glavnom gradu pokrajine koji je izvan kontrole sirijske vlade - kao i okolno područje.

ISIL je izvršio i tri ubojstva, u gradu Tal Abyadu na turskoj granici i još dva u gradu Saluqu, kazali su iz Opservatorija.

Prošlog je tjedna ISIL preuzeo odgovornost za seriju eksplozija na političkom skupu u Iraku u petak u kojim je stradalo 28 ljudi i ozlijedilo još 40.

U izjavi objavljenoj na Internetu, ISIL je kazao kako su bacili bombe kao odgovor na ubojstva i mučenja sunita od strane šijita koji masakriraju žene i djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:28