UDAR TALIBANA

FOTO: Bombaši samoubojice u Afganistanu ubili 17 osoba, među poginulima i strani državljani?

Smatra se da je napad odgovor na operaciju Moshtarak, u kojoj zajedničkim naporima NATO i afganistanska vojska žele srušiti talibansku vlast u pokrajini Helmand, te na prošlomjesečno uhićenje svog čelnika mule Baradara u Pakistanu
A foreign forensic expert looks for evidence at the site of a bomb blast in Kabul February 26, 2010. At least 14 people were killed and 32 wounded in Taliban attacks in Kabul on Friday, officials said, the latest audacious assault in the Afghan capital despite a renewed push against the insurgents. REUTERS/Shamil Zhumatov (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST)
 Reuters

KABUL - Nakon niza eksplozija i brojnih vatrenih okršaja u središtu afganistanskog grada Kabula najmanje je 17 ljudi izgubilo život, dok ih je 32 ranjeno, tvrde lokalni dužnosnici, a piše BBC .

Bombaš samoubojica aktivirao je eksploziv u neposrednoj blizini glavnog trgovačkog centra i Safi Landmark hotela u Kabulu. Nekoliko manjih eksplozija je uslijedilo, nakon čega su dvojica samoubojica ubijeni vatrenim oružjem.

Među poginulima je i dvoje policajaca.

Park Residence Hotel, u kojem često odsjedaju strani državljani, također je u neposrednoj blizini napada pa postoje neslužbena izvješća da među poginulima ima i stranaca.

Cijelim gradom odzvanjale su sirene za opasnost upozoravajući građane da ostanu u kućama.

Talibani su preuzeli odgovornost za bombaške napade.

Smatra se da je napad odgovor na operaciju Moštarak , u kojoj zajedničkim naporima NATO i afganistanska vojska žele srušiti talibansku vlast u pokrajini Helmand.

Ovo je najkrvaviji napad na Kabul od 18. siječnja, kad su koordiniranom akcijom talibanski samoubojice u glavnom afganistanskom gradu ubile 12 osoba.

Također, napad je prvi odgovor Talibana na uhićenje jednog od svojih čelnika, Mullaha Abdul Ghani Baradara , u Pakistanu prošlog mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:36