215 KG KOKAINA

FOTO: BOGAT ULOV USRED ATLANTSKOG OCEANA Snajperisti zaustavili gliser preciznim hicima u motore

 Royal Navy

LONDON Moćni gliser natovaren s 215 kilograma čistog kokaina zaustavila je britanska Kraljevska mornarica nakon što su snajperisti preciznim hicima onesposobili motore brzog plovila, piše Sky News .

Snajperisti su se nalazili u helikopteru koji je progonio sumnjivi čamac usred Atlantskog oceana. Helikoper je poletio s fregate HMS Argyll nakon što je čamac odbio stati kako bi bio pregledan.

Snajperistima je trebalo svega nekoliko sekundi kako bi pogodili i onesposobili tri vanbrodska motora na gliseru.

'Nije bilo lako postaviti i održati helikopter na pravom mjestu za snajperiste, a naš je uspjeh rezultat pravog, timskog rada', izjavio je poručnik Jonny Hamlyn, pilot Lynx helikoptera britanske mornarice.

HMS Argyll već šest mjeseci patrolira Atlantikom, a do sada su zaplijenili 1.900 kilograma kokaina, vrijednog više od 100 milijuna eura. Procjenjuje se da kokain, zaplijenjen u spektakularnoj akciji koja se odigrala 23. studenog, na crnom tržištu vrijedi 10 milijuna eura.

Zapovjednik Argylla Paul Hammond kaže: 'Obavili smo nekoliko uspješnih akcija, a sve su se razlikovale – od noćne potjere do onesposobljavanja motora snajperskom vatrom.'

'No, bez obzira na pristup, svi su bili uspješni i pokazali su prilagodljivost koju pruža ratni brod Kraljevske mornarice.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 19:38