IZNENAĐENJE ZA BLAGDAN

FOTO Bijeli Uskrs: Snijeg prekrio Gospić, Zavižan i Sljeme!

Zagreb, 010412.Vrh Sljemena.Iako je kalendarski vec pocelo proljece jutros je Sljeme zabijelio 4 cm novog snijega.Na slici: snijezni motiv sa Sljemena.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX / KRAJAC DAMIR

ZAGREB - Ove godine snijeg je za Uskrs zabijelio dijelove Hrvatske . Gospić, Zavižan i Sljeme prekrio je bijeli pokrivač, javljaju iz DHMZ-a. U Lici i Gorskom kotaru očekuje se još snijega, a biti će vjetrovito uz umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak (brzine i veće od 60 km/h).

U Slavoniji će puhati umjeren, navečer i jak sjeverozapadnjak. Na sjevernom Jadranu već ujutro će zapuhati jaka i olujna bura (brzine i do 100 km/h) koja će se proširiti na srednji, a navečer i u noći i na južni dio.

Današnja temperatura biti će nekoliko Celzijevih stupnjeva niža nego proteklih dana , a uz to će puhati umjeren sjeverni vjetar.

Temperatura zraka većinom će se kretati između 5 i 10, u Lici i Gorskom kotaru između 0 i 3, a na Jadranu između 9 na sjevernom i 16 Celzijevih stupnjeva na južnom dijelu.

Uskrsni ponedjeljak također će biti hladan, a očekuju se i oborine. Ipak, u sljedećih tjedan dana očekuje se proljepšanje i ponovno zatopljenje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:26