VIŠE OD LAJKA

FOTKA NA FEJSU SPASILA JOJ ŽIVOT Prijatelji su je upozorili da oko njezine kćeri neobično sjaji

 Facebook

Tara Taylor iz američke države Tennesse dobila je puno više od nekoliko lajkova stavivši fotografiju svoje kćeri na Facebook. Naime, njezini su joj virtualni prijatelji pomogli da otkrije kako njezina trogodišnja curica Rylee boluje od rijetke bolesti oka.

Dvojica su prijatelja prokomentirala kako njezino lijevo oko sjaji. Većina ljudi bi pretpostavila da je riječ o odbljesku bljeskalice fotoaparata, no obojica su naslutili da je tu nešto sumnjivo pa su stupili u kontakt s Tarom.

- Rekli su mi: Sigurni smo da je sve u redu, da je vjerojatno riječ o odsjaju, ali oko tvoje kćerke sjaji i možda bi trebala provjeriti kod liječnika je li sve u redu, ispričala je Tara Taylor za lokalni list.

I bili su u pravu: liječnici su Rylee dijagnosticirali rijetku bolest očiju koja može uzrokovati sljepoću ili gubitak vida, ali se najgore posljedice mogu spriječiti ranim otkrivanjem poremećaja. Naziva se retinal telangiectasis.

Problem u ranom otkrivanju te bolest je što djeca ne znaju ukazati na taj problem sve dok bolest ne zahvati oba oka. Poremećaj se uglavnom otkrije na posve neuobičajen način, kao što je to bilo i u ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:38