VEĆ POČETKOM TJEDNA

Europi se približava uragan Leslie, domaći meteorolog otkriva kakve će biti posljedice

Manja količina nestabilnog zraka prodrijet će i nad zapadno Sredozemlje te je moguće stvaranje mediteranske depresije Medicana

Magla, ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Europi se približava uragan Leslie, a njegov utjecaj na vrijeme osjetit će se već početkom idućeg tjedna u Španjolskoj i Portugalu.

N1 javlja da će uragan oslabjeti dolaskom na kopno. Manja količina nestabilnog zraka prodrijet će i nad zapadno Sredozemlje te je moguće stvaranje mediteranske depresije Medicana.

Tek manje količine nestabilnog vlažnog zraka atlantskog podrijetla dopiru do naših najsjevernijih krajeva unutrašnjosti i sjevernog Jadrana.

Meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak javlja da je danas u tim dijelovima moguća naoblaka, a u Gorskom kotaru bi moglo biti i kiše. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će biti oko 20, a na Jadranu do 25 stupnjeva.

U ponedjeljak ujutro se u kotlinama u unutrašnjosti očekuje magla, a temperature će biti od 5 do 8 stupnjeva. Na Jadranu će jutarnje temperature biti od 12 do 17 stupnjeva. Najviše dnevne temperature će biti od 18 do 20 stupnjeva.

Do kraja idućeg tjedna će u unutrašnjosti biti jutarnje magle, no vrijeme će biti sunčano i stabilno. Pogoršanje se očekuje krajem tjedna, a u petak i subotu su moguće veće količine oborina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 11:07