LOKALNI IZBORI

ERDOGAN PROGLASIO POBJEDU 'Ući ću u brlog neprijatelja koji me optužuju za korupciju. Platit će za to!'

Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan (C) addresses to the crowd from the balcony of Justice and Development Party headquarters in Ankara, Turkey on March 31, 2014. The party of Turkish Premier Recep Tayyip Erdogan took a strong early lead in local elections, despite turbulent months marked by mass protests, corruption scandals and Internet blocks. A photo of Turkish Premier Recep Tayyip Erdogan is seen on the flag at right. AFP PHOTO / ADEM ALTAN
 ADEM ALTAN/AFP

ANKARA - Turski premijer Tayyip Erdogan proglasio je u nedjelju navečer pobjedu na lokalnim izborima koji su postali referendum o njegovoj vladavini i rekao kako će "ući u brlog" neprijatelja koji ga optužuju za korupciju i odaju državne tajne.

"Platit će za to", rekao je.

Erdogan se obratio s balkona stožera njegove stranke Pravde i razvitka tisućama pristaša koji su mu klicali nakon što su prvi rezultati pokazali da dobiva između 44-46 posto glasova, a oporbeni CHP zaostaje s 23-28 posto.

Erdogan optužuje islamskog klerika sa sjedištem u SAD-u, bivšeg saveznika, da je montirao prljavu kampanju koristeći mrežu sljedbenika u policiji kako bi skovao korupcijski slučaj protiv njega. U reakciji na to on je izvršio čistku u policiji izbacivši tisuće pripadnika.

Prošloga tjedna kriza je dosegnula novu razinu nakon što je tajni sastanak na najvišoj razini o Siriji snimljen i objavljen na YouTubeu.

Klerik Fethullah Gullen niječe bilo kakvu umiješanost u curenje sigurnosnih podataka kao i u istragu o korupciji.

"Ovo je dan vjenčanja nove Turske", rekao je Erdogan. "Danas je dan pobjede nove Turske, 77 milijuna su ujedinjeni i zajedno kao braća".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:31