SKANDALOZNO

'ELEKTROŠOKER, ELEKTROŠOKER!' Policija pet mjeseci skrivala snimku uhićenja NBA košarkaša, a kad su je konačno objavili, javnost je ostala u šoku!

 
 youtube screenshot

Policija je nakon gotovo pet mjeseci pristala u javnost pustiti snimku uhićenja košarkaša Milwaukee Bucksa Sterlinga Browna, a ono što se moglo vidjeti na polusatnom videu mnoge je šokiralo. Na snimci se jasno vidi da su mladog NBA košarkaša uhitili bez ikakvog razloga, a prije nego što su ga strpali u policijski automobil još su ga i tresli elektrošokerima.

Incident se dogodio 26. siječnja oko 2 ujutro ispred jednog supermarketa. Brown se navodno parkirao na mjestu za invalide i čim je izašao iz dućana, ispred automobila dočekali su ga policajci. Jedan je upitao košarkaša da mu pokaže vozačku dozvolu, a kad je Brown zakoračio prema svom automobilu, policajac ga je zaskočio. Brown ga je upozorio da ga ne smije dirati, ali s druge strane nisu imali razumijevanja za njegovu molbu.

- Pojačanje, pojačanje - počeo je urlikati policajac, a Brown ga je gledao u nevjerici.

- Zbog čega!? Što sam to napravio!? - čudio se 23-godišnji košarkaš dok je pokazivao vozačku dozvolu.

U roku nekoliko minuta na poprište incidenta stigla je još jedna policijska patrola, a prestrašeni Brown počeo je objašnjavati policajcima da je spreman odgovoriti na sva pitanja. Međutim, policajac je svojim kolegama objasnio da mu se Brown unosio u lice.

- Stvarno!? - čudio se Brown...

U tim trenucima košarkaš je bio okružen s četiri policajca, a jedan od njih naredio je Brownu da izvadi ruke iz džepova. Nekoliko sekundi nakon toga čuvari zakona su zakucali mladu zvijezdu na tlo i počeli vikati.

- Elektrošoker, elektrošoker!

Brown je na tlu vikao od boli, a uskoro se našao i u policijskoj stanici. Iz nje je pušten samo nekoliko minuta poslije budući da je neki glas razuma shvatio da čovjek nije napravio baš ništa...



Srećom, košarkaš Bucksa nije htio da ovaj incident prođe bez ikakvih repova, te je tužio policiju. Nakon pregledane snimke, javnosti se oglasio šef policije u Milwaukeeju Alfonso Morales.

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Policajci koji su bili na mjestu događaja su suspendirani - rekao je Morales koji nije htio odgovarati na pitanja novinara.

Nakon isprike iz policijske uprave, oglasio se i sam Sterling Brown.

- Rutinsko sankcioniranje zbog pogrešnog parkiranja pretvorilo se u policijsko zastrašivanje praćeno nepotrebnom uporabom sile. Koristili su elektrošokere, fizički me napali, zavezali lisicama i odveli u stanicu. Odlučio sam izaći u javnost s cijelom pričom kako bi spriječio slične incidente u budućnosti...

Na kraju snimke policajci su se izrugivali uhićenim Brownom.

- Ponašao se kao seronja, sigurno je nešto sakrivao - rekao je jedan policajac dodavši.

- Nešto je pričao tipa 'ja sam igrač Milwaukee Bucksa bla, bla, bla'... Pa što onda!?

Ovaj incident, navodi se, još je jedan korak unazad za policijsku upravu Milwaukeeja koja je u prošlosti bila poznata po sličnim maltretiranjima, posebno prema Afroamerikancima. Ova snimka s Brownom definitivno im neće pomoći u nastojanju da poprave reputaciju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:25