NEMA PREGOVORA

EKSPLODIRAO AUTOBUS S DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA Bombaškim napadom u Pakistanu pobijeno 16 ljudi

Ljetos je premijer Navaz Šarif kazao kako je konačno odlučio stati na kraj terorizmu, ili putem pregovora ili uz pomoć sile
 Hasham Ahmed / AFP

Autobus sa zaposlenicima državne administracije u pakistanskom gradu Pašavaru, nedaleko afganistanske granice, dignut je u zrak eksplozivnom napravom i za sada agencije javljaju o 16 poginulih, a više od 30 ljudi je teže i lakše ranjeno. Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad na državne službenike.

To je, čini se, nastavak bombaških napada u Pešavaru. Naime, u nedjelju je bombaš samoubojica upao među kršćane u tamošnjoj Crkvi Svih svetih i ubio 80 ljudi.

Tamošnji mediji ove bombaške napade povezuju s namjerama vlasti da počnu mirovne pregovore s najjačom pakistanskom talibanskom organizacijom 'Tehrik-i-Taliban Pakistan' ( TTP ). Talibani su pokazali interes za pregovorima, ali pod uvjetom da se vojska povuče iz tzv. Plemenske zone, planinskog područja uz samu afganistansku granicu, te da se iz zatvora puste svi talibani.

Ljetos je premijer Navaz Šarif kazao kako je konačno odlučio stati na kraj terorizmu ili putem pregovora ili uz pomoć sile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:26