AUTOBOMBA

Egipat: U atentatu smaknut državni tužitelj

KAIRO - Egipatski državni tužitelj Hisham Barakat ranjen je u ponedjeljak u eksploziji automobila bombe kojim je napadnut njegov konvoj, kazali su sigurnosni i sudski izvori, dodajući da je napad izvršen nedaleko od Barakatova doma. Nedugo potom stigla je vijest da je tužitelj preminuo od težine ozljeda.

Izvori su u početku tvrdili da se bombaš samoubojica zaletio svojim automobilom u konvoj, no čini se da je bomba u automobilu detonirana daljinskim putem. U napadu su ozlijeđena i dva civila i dvojica policajaca.

Islamistički militanti koji se protive predsjedniku Abdelu Fattahu al-Sisiju u posljednje vrijeme sve češće napadaju suce i druge pravosudne dužnosnike koje smatraju odgovornima za teške kazne koje dobivaju pripadnici sada zabranjenog Muslimanskog bratstva.

Zamjenik državnog tužitelja Zakarija Abdel Aziz nešto je ranije, prije nego je stigla vijest o tužiteljevoj smrti, rekao da je riječ o pokušaju ubojstva, budući da je bomba eksplodirala netom pošto je Barakat izašao iz svog doma u predgrađu Heliopolisu i u štićenom konvoju krenuo na posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:30