NADA NA VIDIKU

Egipat: Mubarak ponudio opoziciji 'hitne' pregovore. Vojska: Nećemo silom na prosvjednike

Vijest o mogućem početku pregovora došla je nakon što je u ponedjeljak navečer zapvjedništvo vojske priopćilo kako snažno podupire prosvjednike
 AFP

KAIRO - Omar Suleiman , nedavno postavljeni egipatski potpredsjednik, izjavio je kako je vlada spremna za dijalog s prosvjednicima dok je njihovo zahtijevanje promjene režima doseglo novo razinu, javlja Wall Street Journal .

U svom govoru na državnoj televiziji u ponedjeljak navečer, Suleiman je objasnio kako ga je predsjednik Hosni Mubarak zatražio da s opozicijom započne 'hitne' pregovore.

Vijest o mogućem početku pregovora došla je nakon što je u ponedjeljak navečer vojska priopćila kako snažno podupire prosvjednike.

Televizija je, citirajući vojsku, priopćila kako vojska 'razumije legitimnost narodnih zahtjeva'. Također, vojska je dodala kako neće ići protiv prosvjednika.

Iako vojni zapovjednici još uvijek nisu povukli svoju podršku Mubaraku, njihova je izjava dala snažan poticaj demonstracijama koje se u Egiptu nastavljaju već sedmi dan za redom unatoč Mubarakovim promjenama u vladi kao pokušaju da ublaži gnjev građana protiv njegove gotovo 30-godišnje vladavine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 01:21