BRITANCI NA STO ČUDA

Ed Miliband ne želi oženiti svoju Justine

Novi šef Laburističke stranke prvi je britanski politički vođa koji nije oženio svoju partnericu i majku svoje djece. Birači ne znaju što da misle

Imali su Denisa Thatchera, novorođenčad u Downing Streetu, comming out u redovima Konzervativaca, ali ovakvo što Britanci još nisu imali. Njihov vođa oporbe, novoizabrani šef Laburističke stranke Ed Miliband, prvi je britanski politički lider koji se nije oženio svojom partnericom i majkom svoje djece niti pokazuje da to želi učiniti.

Nije imao vremena

Kad su prije desetak godina njegovu nevjenčanu suprugu Justine Thornton upitali gdje se vidi za deset godina, nehajno je odgovorila: “Ne znam ni gdje ću biti ovaj vikend”. Par stotina vikenda kasnije, Thornton, odvjetnica specijalizirana za pitanja okoliša, u petogodišnjoj je vezi s Edom Milibandom, imaju 15-mjesečnog sina Daniela i u studenom će im se roditi drugo dijete. A Ed Miliband još nije upisan kao otac ni u Danielovu rodnom listu. Britanski mediji zajedljivo objašnjavaju da nije imao vremena ići potpisati dokumente u matični ured.

Uteg u karijeri

Takav aranžman nije neobičan za boemski milje sjevernog Londona kojem oboje pripadaju. Miliband je u kandidaturi za šefa stranke pokušao eliminirati tu temu. “Oženit ćemo se, ali kad mi budemo htjeli. Ima vrlo stabilnih obitelji u kojima partneri nisu vjenčani i ponosan sam što smo danas dovoljno tolerantna zemlja da se obitelji ne prosuđuje po načinu života”, rekao je Miliband. Nekoliko tjedana kasnije uvjeravao je javnost da on i Justine već planiraju vjenčanje. “Prvo nas je spriječio kopenhaški summit o okolišu, pa su došli opći izbori, sada izbori za šefa stranke...” izgovarao se Miliband. Sada kad je lider Laburista, Britanci su uvjereni da će Ed, baš kao i Justine, uspjeti pronaći malo praznog hoda zgusnutom rasporedu da skoče do matičara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:40