TERORISTI IZA REŠETAKA

Dvojica uhićenih zbog planiranja napada na francuske crkve

A French gendarme stands as the road is close in Avallon on March 11, 2015 after a group of "battle-hardened" armed thieves attacked two heavily guarded vans carrying jewels at the Avallon French motorway toll in the dead of night, making off with a haul worth some nine million euros ($11 million), police said. The vans were found burnt and abandoned in a field not far from the toll station, and it was as yet unclear exactly how the assault unfolded.AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
 JEFF PACHOUD

Francuska policija uhitila je dvojicu muškaraca zbog planiranja napada na kršćanske crkve u pariškom predgrađu Villejuif, objavili su mediji u nedjelju.

Osumnjičeni su uhićeni u nedjelju ujutro u gradićima Limay i Mantes-la-Jalie zapadno od Pariza i terete se za pripadnost terorističkoj organizaciji, navode televizije BFM-TV i iTele.

Najnovija uhićena uslijedila su dva tjedna nakon što je uhićen još jedan muškarac u vezi s napadima na crkve u Villejuifu.

Optužen je da je osmislio napade koji su se, prema policiji, trebali dogoditi uskoro. Također je umješan u ubojstvo jedne žene.

Francuska je pojačaja sigurnosne mjere i protuterorističke akcije nakon napada na satirički magazin Charlie Hebdo u siječnju kada je ubijeno 17 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:53