SRUŠENO 20-AK KUĆA

Dva jaka potresa zatresla Afganistan: U ruševinama zarobljeno više od 70 ljudi, nestali uglavnom žene i djeca

-TURKEY OUT-Photo taken on October 23, 2011 shows an aerial view of the quake-hit Tabanli village in the eastern province of Van. A major earthquake collapsed several buildings in eastern Turkey, trapping an unknown number citizens under debris in Van Province. AFP PHOTO/ANATOLIA NEWS AGENCY/ABDURRAHMAN ANTAKYALI
 AFP

KUNDUZ - Više od 70 ljudi zarobljeno je u ruševinama kuća nakon dva jaka potresa koja su u ponedjeljak pogodila sjeverni, planinski dio Afganistana, izazvavši i odrone zemljišta, priopćili su dužnosnici.

Najviše je štete pretrpilo selo Baghlan, a zarobljeni u urušenim zemljanim kućama su iz sela Dara Azra, objasnio je lokalni dužnosnik Asadulah Shirzad.

"U to se područje uputila ekipa za spašavanje. Za sada nemamo dojava o mrtvima ili ozlijeđenima", dodao je. Srušeno je 20-ak kuća, a među nestalima su uglavnom žene i djeca.

Prvi potres u području Hindukuša bio je jačine 5,4, a drugi 5,7, s epicentrom potresa 174 kilometra sjeverno od Kabula, priopćio je Američki geološki institut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:35