UDRUGE NA NOGAMA

DRŽAVA JE NATJERALA NA NAJTEŽU DILEMU Pobaciti u osmom mjesecu druge trudnoće ili roditi. Ako rodi, muž će joj dobiti otkaz

Karlovac, 041010.Pater Marko Logovic, prije nesto vise od godinu dana u Karlovcu je otvorio Kucu Sv. Josipa, kucu za prihvacanje zena koje nisu htjele napraviti abortus, a muzevi ili obitelj su ih se odrekli zbog toga.Kroz kucu je u godinu dana proslo 20-ak zena i trudnica i isto toliko djece.Trenutno su u kuci 4 zene, od kojih su 2 trudne, i 3 djece.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Četrdesetjednogodišnja Kineskinja na noge je podigla aktiviste i članove društvenih mreža koji su ogorčeni tamošnjom 'politikom jednog djeteta'.

Naime, neimenovana žena razmišlja o pobačaju u osmom mjesecu trudnoće i to samo zato jer u slučaju da rodi svoje drugo dijete njezinom suprugu prijeti gubitak radnog mjesta u javnoj službi.

Žena je željela ostati anonimna te je izjavila lokalnim novinama kako je u strašnom položaju jer je pred njezinom obitelji teška dilema i problem koji ima zbog druge trudnoće: zadržati dijete i riskirati suprugov gubitak posla kao policijskog službenika, ili - pobaciti dijete.

Mnoge udruge su se digle na noge, svjesne problema politike jednog djeteta.

Wen Xueping, voditeljica jednog od vladinih odjela koja se bavi sektorom obitelji, odnosno planiranja obitelji, izjavila je kako par neće biti prisiljen na pobačaj djeteta, ali ih žele upoznati s posljedicama njegova zadržavanja.

Zgrožena takvim pristupom, obitelj je primila već nekoliko ponuda za posao u nadi da će zadržati dijete koje bi za mjesec dana trebalo ugledati svjetlo dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:39