MALE NADE

DRAMATIČNA PORUKA IZ SAD-a 'Potraga za nestalim Boeingom trajat će još godinama'

Potraga za letjelicom, koja je nestala 8. ožujka s 239 putnika i članova posade, sada će ući u još težu fazu pretraživanja većih dijelova oceana
A photo taken on March 21, 2014, shows the crew of a Royal Australian Air Force AP-3C Orion aircraft participating in the Australian Maritime Safety Authority-led search for Malaysia Airlines Flight MH370 in the Southern Indian Ocean. Spotter planes spent a second fruitless day scouring a remote stretch of the Indian Ocean for wreckage from a Malaysian jet. Australian and US military aircraft usually used for anti-submarine operations criss-crossed the isolated search area 2,500 kilometres (1,500 miles) southwest of Perth, looking for two floating objects that had shown up on grainy satellite photos taken several days before. AFP PHOTO - POOL / BOHDAN WARCHOMIJ
 BOHDAN WARCHOMIJ/AFP

SYDNEY - Potraga za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa MH370 vjerojatno će trajati godinama, izjavio je u petak dužnosnik američkog ministarstva obrane, u vrijeme kada podvodna potraga za bilo kakvim tragom nije urodila nikakvim rezultatima.

Dužnosnik je rekao je da u dvotjednoj pretrazi dna Indijskog oceana američkom podmornicom nije otkrivena olupina zrakoplova.

MISTERIJ NESTALOG BOEINGA 'Pilot je divljao, upravljao je njime kao vojnim avionom'

Potraga za letjelicom, koja je nestala 8. ožujka s 239 putnika i članova posade, sada će ući u još težu fazu pretraživanja većih dijelova oceana gdje je, kako se vjeruje, letjelica pala.

"Pretraživali smo to manje područje i nismo ništa pronašli. Sada moramo krenuti na šire područje", rekao je neimenovani dužnosnik. "Sada govorimo o godinama", istaknuo je.

Na obali Zapadne Australije, 300 kilometara južno od Pertha, u blizini Auguste, pronađeno je nekoliko predmeta, među kojima i, nagađa se, komad lima sa zakovicama. Smatralo se kako se radi o pravom tragu, no vrlo je mala vjerojatnost da su ti predmeti povezani s malezijskim zrakoplovo, poručili su u četvrtak iz Australskog ureda za sigurnost u prometu (ATSB).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 21:02