NEMA MRTVIH

DRAMA U TUNISU Samoubojicu otkrili pa se raznio na plaži u ljetovalištu

Svjedoci su kazali da se napad trebao dogoditi u hotelu Riadh Palm u središtu Suse, ali je bombaš samoubojica ranije otkriven te je na pustoj plaži aktivirao eksploziv
 AFP

TUNIS - Bombaš samoubojica aktivirao je eksploziv koji je nosio na sebi u srijedu na plaži u ljetovalištu Susi, u turističkom dijelu Tunisa, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući da osim napadača nitko nije stradao.

"Jedan se muškarac raznio na plaži Suse", kazao je glasnogovornik ministarstva. Osim samog samoubojice, u napadu nije bilo žrtava, prema istom izvoru.

Ministarstvo unutarnjih poslova nije bilo u mogućnosti iznijeti okolnosti napada ni identitet samoubojice.

Svjedoci su kazali da se napad trebao dogoditi u hotelu Riadh Palm u središtu Suse, ali je bombaš samoubojica ranije otkriven te je na pustoj plaži aktivirao eksploziv koji je nosio.

Tuniske vlasti objavile su da su u srijedu uhvatile još jednog bombaša samoubojicu koji se planirao raznijeti na grobu bivšeg predsjednika Habiba Bourguibe u gradu Monastiru.

Bombaški napadi relativno su rijetki u Tunisu, ali vlasti su nedavno objavile da su islamistički radikali iskoristili kaos koji vlada u susjednoj Libiji kako bi nabavili oružje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:25