OZBILJNE RIJEČI

'DOŠLJACI ĆE SE OSJEĆATI KAO GAZDE, ŽENE ĆE SE PLAŠITI IZAĆI NA ULICU, BIT ĆE TO KÖLN 2!' Kremlj upozorava Srbiju što bi je moglo snaći u EU

'Nema ništa gore od bruxelleske birokracije. Ona je gora i od sovjetske. A pravila njihovog života su takva da uništavaju nacionalni identitet', rekao je Rogozin
 REUTERS

Potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je u utorak da Srbija mora biti oprezna kada je riječ o usuglašavanju njezine vanjske politike s EU, jer bi u suprotnom mogla biti suočena sa situacijom "Koeln 2".

Rogozin je na ovaj način odgovorio na pitanje novinara kako gleda na to što je Srbija nedavno otvorila prva pregovaračka poglavlja s EU i što se od Srbije traži usklađivanje vanjske politiku s Unijom, što uključuje i zahtjeve za uvođenje sankcija Rusiji.

Aludirajući na napade migranata na žene u Koelnu tijekom novogodišnje noći, što je izazvalo šok i burne reakcije u Njemačkoj, Rogozin je rekao: "Došljaci će se osjećati kao gazde, a žene će se plašiti izaći na ulicu".

Rogozin se ne slaže s tim da je EU idealna tvorevina, piše Blic .

"Nema ništa gore od briselske birokracije. Ona je gora i od sovjetske. A pravila njihovog života su takva da uništavaju nacionalni identitet", rekao je Rogozin, koji je četiri godine bio predstavnik Rusije pri NATO-u i živio u Bruxellesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:14