MUŠKA LJUBAV

'DOĐITE OVDJE AKO STE GAY!' Šveđani podvodnim neonskim znakom provociraju ruske podmorničare

U vode gdje su primjećene ruske podmornice spustit će neonski znak koji prikazuje ikoničnu gay sliku poluodjevenog mornara, a istovremeno će Morseovim kodom odašiljati poruku: "Ovuda ako si gay"
 YouTube

Prošle godine švedske su vlasti uznemirile pojave nepoznatih podmornica u vodama Švedske, a sumja se kako se radi o ruskim podmornicama. Kako Švedska nije članica NATO-a i ne troši puno na vojni budžet, jedna skupina aktivista odlučila je odgovoriti na vrlo neobičan način: slanjem gay propagande Morseovim kodom.

Radi se o Švedskom društvu za mir i arbitražu (SPAS), posvećenom proučavanju i promoviranju mira, a od ponedjeljka su na svojim web-stranicama objavili video u kojem pojašnjavaju na koji način planiraju izvesti ovu nesvakidašnju akciju.

Naime, u vode gdje su primjećene ruske podmornice spustit će neonski znak koji prikazuje ikoničnu gay sliku poluodjevenog mornara, a istovremeno će Morseovim kodom odašiljati poruku: "Ovuda ako si gay". Na neonskom znaku piše: "Dobrodošli u Švedsku. Gay od 1944".

Na taj su način aktivisti istaknuli dugu tradiciju legalnog stausa homoseksualnosti u Švedskoj, ali se i osvrnuli na položaj homosekualaca u Rusiji, gdje je na snazi zloglasni zakon kojim se zabranjuje "gay propaganda", kao i zakon koji zabranjuje edukaciju djece o "ne-tradicionalnim seksualnim odnosima".

Aktivisti SPAS-a također su poručili ruskim podmorničarima koji naiđu na njihovog "gay mornara" da su dobrodošli na gay paradu koja se održava 1. kolovoza u Stockholmu.

Pogledajte video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:15