STRAŠNE PORUKE

Dodik: ‘Bošnjaci genetski mrze Srbe!‘; Srpski premijer: ‘Klali su nas i u Prvom, i u Drugom, i u posljednjem ratu‘

Dodik je dodatno ponovo nijekao zločin genocida u tek nekoliko kilometara udaljenoj Srebrenici

Milorad Dodik

 Milos Miskov/Anadolu Via Afp

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik u subotu je vrijeđao Bošnjake tvrdeći da "genetski mrze Srbe", a lažno je tvrdio kako je novi glavni tajnik NATO-a Mark Rutte izjavio da je Srebrenica "najveća prevara u povijesti".

Dodik je novu salvu uvreda i neistina iznio u Bratuncu u istočnoj Bosni tijekom komemoracije posvećene Srbima koji su na tom području ubijeni tijekom rata od 1992. do 1995. godine.

Kazao je kako su njihova stradanja učinak politike "od Paga i Jadovnog preko Jasenovca" a da su za zločine u posljednjem ratu krivi Bošnjaci-muslimani koji su, po Dodikovu tumačenju, u istočnu Bosnu planski doseljeni samo da bi se razdvojilo Srbe s dvije obale Drine.

Slične tvrdnje iznio je i srbijanski premijer Miloš Vučević koji je kazao kako su zločini nad Srbima u istočnoj Bosni nastavak genocidne politike usmjerene protiv Srba.

"Željeli su nas kazniti zato što smo se naselili na obje obale Drine, jer po njima je Drina granica istočne i zapadne hemisfere. Zato su nas klali, ubijali, raseljavali i u Prvom, i u Drugom, i u posljednjem ratu", kazao je Vučević u zapaljivom govoru.

Dodik je dodatno ponovo nijekao zločin genocida u tek nekoliko kilometara udaljenoj Srebrenici ustvrdivši kako je sve to tek golema laž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 23:24