APEL EL COMANDANTEA

'DOĐE LI DO RATA, OBAMA ĆE POSTATI NAJZLOKOBNIJI VOĐA U POVIJESTI SAD-a' Castro o mogućem nuklearnom sukobu sa Sj. Korejom

Glasnogovornik Bijele kuće, Jay Carney, izjavio je kako 'SAD ne bi iznenadilo kad bi Sjeverna Koreja lansirala rakete, jer to su već vidjeli u prošlosti', javlja BBC.

Pjongjang svakodnevno šalje provokativne i prijeteće poruke SAD-u i Južnoj Koreji, a kako prenose strani mediji napad bi se mogao dogoditi već idući tjedan.

Južnokorejski mediji izvjestili su u petak kako je Sjeverna Koreja postavila raketne bacače na istočnu obalu, na što je što glasnogovornik Carney katko prokomentirao kako bi 'lansiranje odgovaralo obrascu njihove dosadašnje nekooperativne i nekonstruktivne retorike i ponašanja.'

OTKRIVENA TAJNA NAJZATVORENIJE DRŽAVE NA SVIJETU Sjevernu Koreju pokreće magična brojka 9!

Carney je novinarima rekao da 'postupci i provokativne izjave samo dodatno izoliraju Sjevernu Koreju'. Ta zemlja 'može odabrati put poboljšanja svoga gospodarstva' odluči li 'poštovati međunarodne obveze' u nuklearnim pitanjima, rekao je Carney.

- Pozivamo ih da prestanu s provokacijama, poručio je Carney.

Sjeverna Koreja jučer je stranim diplomatima savjetovala evakuaciju.

IŠČEKIVANJE RATA: RAKETE POSTAVLJENE NA LANSIRNE RAMPE! Diplomatima poručili da napuste zemlju jer im ne jamče sigurnost

Oglasio se i nekadašnji predsjednik Kube, Fidel Castro, koji je sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una upozorio na pogibelj koja svijetu prijeti zbog eventualnog nuklearnog sukoba te ga je pozvao na odgovornost.

Eventualni sukob nazvao je 'nevjerojatno apsurdnim' te upozorio kako će takav rat rezultirati 'stravičnim pokoljem ljudi i u Sjevernoj i Južnoj Koreji, od kojeg ni jedna strana neće imati koristi'.

- Dođe li do rata, predsjednik Barack Obama će se pretvoriti u najzlokobnijeg vođu u povijesti SAD-a, poručio je Castro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:09