BIZARNA SMRT U ZRAKOPLOVU

Djevojka je devet sati sjedila pokraj mrtvog mladića, koji se ugušio hranom i umro

 AFP PHOTO

ZAGREB - Tridesetjednogodišnji Robert Rippingale s Novog Zelanda ugušio se u zrakoplovu Jetstara jedući obrok koji je pripremila zračna kompanija.

Incident se dogodio sat i pol nakon uzlijetanja s aerodroma u Singapuru. Rippingale je gledao film tijekom leta i jeo kad se dogodila tragedija.

U trenutku kada je mladiću hrana stala u grlu, pored njega je sjedila njegova 27-godišnja djevojka Vanessa Preechakul.

Putničkom kabinom odjeknuo je vrisak i pozivi upomoć, no iako su na istom letu bile dvije medicinske sestre i liječnik, Rippingaleu više nije bilo spasa, čak niti nakon pokušaja da ga ožive umjetnim disanjem.

Djevojka je zatražila da tijelo njezinog dečka ostane pored nje do kraja leta. Iako se radilo o punih devet sati, osoblje je to odobrilo.

- Morala sam se nositi s tim, nisam imala izbora. Cijelo vrijeme sam mislila: Kako si mi to mogao učiniti?, izjavila je Preechakul.

Vanessa je ispričala kako je Robert bio jako uzbuđen zbog povratka kući da su na aerodrom došli čak šest sati ranije.

Sat i pol nakon što su poletjeli avionom kompanije Jetstar, stjuardese su podijelile obrok. Robert je uzeo govedinu i nastavio gledati film. Vanessa je primijetila da se trese, no u prvi trenutak nije shvatila što se događa.

- Sjedili smo jedno kraj drugog i ljubili se, držali za ruke, a u sljedećem trenutku on se gušio - rekla je arhitektica Vanessa Preechakul.

- Teško mi je nositi se s njegovom smrti. Bio je tako druželjubiv i darežljiv, rekla je potresena djevojka.

Preechakul je upoznala svojeg dečka u Singapuru, gdje je on radio tri godine, a letjeli su za Novi Zeland u posjet njegovim roditeljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:11