POTRESNE PRIČE

'DJEVOJČICE SE PRODAJU ZA 10 EURA I NOVE TRAPERICE' Stravičan val maloljetničke prostitucije

'Vidjele su da sam očajna, bez novčića, s izlizanim trapericama s placa, u staroj jakni koju sam uzela od majke'

VRANJE - Prema pisanju portala Kurir, jug Srbije toliko je ogrizao u bijedi i beznađu da se maloljetnice prostituiraju za 10 eura i traperice na poklon.

Maloljetna P.F., učenica u srednjoj školi u Vranju, jedna je od djevojčica koju su uvukli u lanac maloljetničke prostitucije. U ‘posao’ su je uvele prijateljice iz škole.

- Vidjele su da sam očajna, bez novčića, s izlizanim trapericama s placa, u staroj jakni koju sam uzela od majke. Znale su sve o meni i obradile su me. Nisam znala da su i narkomanke, rekla je.

Prijateljice su je odvezle taksijem u Preševo, gdje je legla s mladim Albancem koji joj je dao 30 eura i nove traperica. Vratila se presretna.

No, ne radi se o izoliranom slučaju. Izvori iz policije za Kurir su priznali da se radi o raširenoj pojavi.

- Prije smo vršili racije, hvatali ih po Preševu, Velikom Trnovcu, kafićima u okolnim selima. Obaviještavali smo roditelje, nisu vjerovali da se radi o njihovom djetetu, prijetili su inspektorima da će ih tužiti, govori izvor iz policije.

Djevojčice znaju ne dolaziti u školu i po tjedan dana. Neke od njih sve obave neprimjetno, za jedan dan, a za roditelje uvijek imaju spremne izgovore. Odrade svoj posao i vrate se u devet. - Danas smo imale osam sati, dodatna nastava, kažu i odu u krevet.

Brojne djevojčice u Srbiji prepuštene su međunarodnom lancu trgovine bijelim robljem. Vranje je grad na križanju puteva koji vode prema Kosovu, Makedoniji i Bugarskoj, na putu droge uz koji ide i prostitucija, te je sve češće centar gdje se vrbuju djevojčice od 14 do 16 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:49