ŽALOSNI REKORD

Djevojčica već s tri godine preboljela rak dojke

Malena će Aleisha, danas 4 godine, svakih nekoliko godina dolaziti na kontrolu. Kada uđe u tinejdžerske godine obavit će i rekonstrukciju dojke
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Melanie Hunter, majka 4-godišnje Aleishe Hunter iz Toronta u Kanadi ostala je šokirana kada je prije godina dana tijekom kupanja svoje kćeri otkrila sumnjivu kvržicu na njenom tijelu. Odvela ju je doktoru koji su rekli kako nije ništa opasno, no kada se kvržica povećala na dva centimetra promjera, stvari su postale ozbiljne, piše Daily Mail.

Aleishi je dijagnosticiran rak dojke te je odmah podvrgnuta mazektomiji. Djevojčica je danas zdrava i potpuno svjesna svoje bolesti te sreće koje je imala.

- Znam da sam imala rak dojke te da su me doktori izliječili. Isto znam da zbog raka neki ljudi idu u raj, no ja sam sada puno bolje - prepričava Aleisha.

Majka Melanie ističe kako je ostala zatečena kada joj je doktor rekao dijagnozu njezine kćeri. Nije ni znala da dijete može imati rak dojke .

Aleisha je odmah po otkriću raka imala operaciju na kojoj joj je odstranjeno 16 limfnih čvorova ispod pazuha kako bi liječnici bili sigurni da se tumor nije proširio. Već nakon tri dana oporavka Aleisha je puštena kući.

- Bavim se rakom dojke posljednjih 25 godina i nikada nisam naišla na ovako mladu pacijenticu. Aleisha je najmlađu slučaj raka dojke na svijetu - napominje dr. Nancy Down, kirurginja koja je operirala djevojčicu.

Dodaje kako sumnja da će se rak vratiti, no za svaki slučaj, Aleisha će svakih nekoliko godina dolaziti na kontrolu. Kada uđe u tinejdžerske godine obavit će i rekonstrukciju dojke.

Najmlađa pacijentica s rakom dojke do sada je bila 10-godišnja Hannah Powell-Auslam iz Kalifornije kojoj je bolest dijagnosticirana 2008.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:48