SKANDAL U POLICIJI

Djevojčica došla prijaviti silovanje pa joj rekli: 'Vrati se kući, nećemo valjda zbog tebe prekidati nedjeljni ručak'

Prijavljeni su slučajevi policijskog uništavanja pismenih iskaza i nereagiranja kada su maloljetnice pronalažene na zadnjim sjedištima automobila s muškarcima
 Screenshot / Screenshot

Djevojčici koja je došla u policiju prijaviti da je silovana rekli su da bi "policijski liječnik sad morao doputovati posebno zbog toga i propustio bi svoj nedjeljni ručak ako bi morao doći".

Na koncu je 13-godišnjakinja iz Rotherhama rekla da više to ne želi raditi i majka ju je odvela kući. Radi se o slučaju djevojčice koju je navodno silovala cijela banda Azijata, a majci je to rekla u alkoholiziranom stanju kada je došla kući jedne subote navečer 2007. godine.

Ovaj skandalozni događaj jedan je od dvadesetak slučajeva u dosjeu pritužbi protiv policije koje su predane britanskom neovisnom policijskom odboru za žalbe. Među njima su ozbiljne stvari, poput uništavanja pismenih iskaza i nereagiranja u slučajevima kada su maloljetne djevojke bile pronalažene na zadnjim sjedištima automobila s muškarcima.

Jedna 29-godišnjakinja, koja je bila seksualno zlostavljana u dobi od 14 godina, rekla je kako se boji da se nešto ozbiljno događa unutar policije u južnom Yorkshireu. Ne radi se samo o tome da policajci okreću glavu, smatra ona, već ih netko štiti.

CIJELI GRAD JE ŠUTIO Organizirana grupa manijaka godinama silovala djevojčice, njih 1.400

U kolovozu je objavljeno da je u Rotherhamu bilo 1400 žrtava seksualne eksploatacije između 1997. i 2013. godine. S tim u vezi policijski odbor istražuje 14 policajaca, a do sada su 32 žene angažirale odvjetnike protiv gradskog vijeća i policije Južnog Yorkshirea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:44