HOROR NA +42

Djevojčica (2) umrla nakon što je tri sata provela u kipućem autu dok je otac igrao PlayStation. Objavljena policijska snimka

Njegova djeca svjedočila su da ih je rutinski ostavljao u automobilu s uključenom klimom

Christopher Scholtes i Parker

 Screenshot/x/

Nedavno je objavljena snimka policijske kamere, kojom je zabilježen trenutak kad su hitne službe pokušale spasiti dvogodišnju djevojčicu Parker, koju je otac tri sata ostavio u kipućem automobilu dok je navodno igrao PlayStation. Temperatura je taj dan dosegla 42 Celzijevih stupnjeva, prenosi Daily Mail.

Christopher Scholtes se na videu koji je objavio Inside Edition hvata za glavu od panike i viče policajcima, zatim pada na koljena. Njegovu kćer su očajnički pokušavali oživiti, nakon što je pronađena u automobilu ispred njihove kući u Arizoni. Proglašena je mrtvom u bolnici.

- Molim te, dušo, molim te.. Ne mogu vjerovati, o moj Bože - zapomagao je Scholtes na snimci.

Preostala djeca u dobi od pet i devet godina rekla su policiji da je proveo dan igrajući videoigre. S druge strane, Scholtes im je rekao da je Parker spavala u autu i nije ju htio buditi, stoga je ostavio upaljen motor i uključenu klimu.

U automobilu je bila od 13 sati, kad su stigli kući, do 16 sati kad ju je pronašla majka Erika koja se vraćala s posla. Pitala je muža gdje im je kćer, koji ju je prvo tražio u kući, prije nego što se sjetio da je u autu. Scholtes se prošli tjedan suočio s optužbama za ubojstvo prvog stupnja, negirajući krivnju.

U početku je bio uhićen zbog ubojstva u drugom stupnju, koje se obično temelji na nesmotrenom ponašanju, ali tužitelji vjeruju da je ipak namjerno ubio kćer. Njegova djeca svjedočila su da ih je rutinski ostavljao u automobilu s uključenom klimom i policija je utvrdila da je znao da se vozilo automatski gasi nakon 30 minuta, a s njim i klima.

U porukama koji je bračni par slao nakon incidenta, Erika je pitala Christophera koliko mu je puta već rekla da ih prestane ostavljati u autu. Ispričao joj se, rekao da je ubio njihovu bebu i dodao kako ne može vjerovati da je to stvarnost. Scholtesu prijeti doživotni zatvor ako ga se proglasi krivim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 23:30