OTVORIO VRATA

DETALJI TRAGEDIJE U FRANCUSKOJ Vozač autobusa prisebnom reakcijom spasio nekoliko života, poginulo i jedno dijete

 AFP

U sudaru autobusa i kamiona na lokalnoj cesti blizu Libournea na jugozapadu Francuske najmanje su 43 osobe poginule u petak ujutro, priopćila je policija.

Poginuli su 41 putnik autobusa, vozač kamiona i dijete koje je s njim putovalo kada su se dva vozila izravno sudarila i zapalila. Lokalni mediji otkrili su u međuvremenu nove detalje teške nesreće - čini se da bi broj žrtava bio i veći da nije bilo prisebnosti i junaštva vozača autobusa.

Naime, čim je shvatio da je sudar neminovan on je otvorio vrata već tijekom vožnje, rekao je novinarima Xavier Stubblet, načelnik obližnjeg sela Puisseguin. Na taj je način iz autobusa uspio izaći maksimalni broj osoba u tom trenutku, u čemu im je i on sam pomogao, riskirajući vlastiti život. Nema sumnje da je tim postupkom spasio nekoliko osoba prije nego što je plamen progutao autobus.

Francuski predsjednik François Hollande, koji je u službenom posjetu Ateni, rekao je: "Francuska tuguje za žrtvama, a cijela vlada je mobilizirana nakon ove užasne tragedije."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:33