NOVI PROJEKT U DUBAIJU

ČUDESAN GRAD 'Stvaramo zatvoreni grad s kontroliranom temperaturom, želimo da turisti dolaze i po ljeti'

Ovaj projekt rezultat je velike želje vlasti u Dubaiju da postanu pravo turističko odredište i u vrućim ljetnim
 AFP

Dubai je već dom najvišeg tornja na svijetu, a bilo je samo pitanje vremena kada će u tom glamuroznom gradu niknuti novo građevinsko zdanje koje oduzima dah. Ovoga puta dosjetljivi arhitekti odlučili su osmisliti najveći trgovački centar na svijetu. Unutar ovog impresivnog zdanja trebao bi se nalaziti tematski park te više od 100 hotela, nekoliko velikih stanova, zdravstvene ustanove, kazališta, široka ulica po uzoru na slavnu Ramblu u Barceloni koja će biti povezana s čitavim nizom manjih uličica. Ideja je da se uz sve ovo stvori i malo kulturno odredište, s kazalištima poput onih na Broadwayu ili West Endu.

Foto: AFP

Emirati objašnjavaju kako se zapravo radi o 'gradu s kontroliranom temperaturom'. Naime, unutar njega uvijek će biti optimalna temperatura, nikada prevruće ili prehladno.

Ovaj projekt rezultat je velike želje vlasti u Dubaiju da postanu pravo turističko odredište. Iako je grad zanimljiv turistima mnogi ga ljeti izbjegavaju zbog temperatura koje ponekad znaju doseći i 50 Celzijevih stupnjeva. Novi trgovački centar, smatraju u Dubaiju, prilika je da se privuku turisti i na samom vrhuncu ljeta.

Foto: AFP

Za zimskih mjeseci centar će se otvoriti i ljudi će moći šetati i kupovati na svježem zraku. Kako se ljeto bude približavalo ponovno će ga zatvoriti.

Vjeruje se kako će godišnje privući više od 180 milijuna posjetitelja, a investitori tvrde da će baš ovaj projekt Dubaiju pomoći da postane jedno od najpoželjnijih svjetskih turističkih odredišta.

Foto: AFP

Ovaj futuristički grad bit će izgrađen odmah do trgovačkog centra Emirati, trenutno jednog od najvećih na svijetu koji u sebi čak ima i malo skijalište.

Nalazit će se i u blizini najvišeg tornja - Burj Khalifa, visokog 828 metara.

- Naše ambicije veće su od sezonskog turizma. Turizam je ključan za našu ekonomiju i želimo biti atraktivni kroz cijelu godinu. Zato počinjemo s izgradnjom ovakvih ugodnih mjesta s kontroliranom temperaturom, poručio je jedan od investitora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:39