POLICIJSKI TEROR NA FLORIDI

CRNOG MUŠKARCA UHITILI 56 PUTA ZBOG OMETANJA POSJEDA Svaki put ispred trgovine u kojoj radi

 Screenshot:Youtube

U američkom gradu Miami Gardens na Floridi policija koristi agresivne metode da bi ispunila kvotu uhićenja. To često dovodi u neugodnu situaciju pripadnike afro-američke manjne koja tamo živi.

Mladog muškarca Earla Sampsona je policija legitimirala već 258 puta, pretraživali su ga više od 100 puta, a uhitili su ga zbog ometanja posjeda 56 puta. Nikad nije bio osuđen za ništa osim posjedovanja malih količina marihuane.

Sampsona su zbog ometanja posjeda policajci uhitili u okolici trgovine, koja je njegovo radno mjesto. On je redovito tamo uhićivan da bi svaki put bio pušten nakon intervencije vlasnika prodavaonice Alexa Saleha.

Nakon što je Saleh skupio veliki broj video snimki koje dokazuju da je policija falsificirala naloge za uhićenje i narušila privatnost njegovih mušterija, policija ga je optužila za maltretiranje policajaca. Saleh tvrdi da policija rutinski, uz blagoslov političara u Miamiju provodi neovlašteno zaustavljanje i pretraživanje ljudi.

Saleh tvrdi da su policajci uhićene često vrijeđali na rasnoj osnovi, a tretirali su ih kao teške kriminalce. Nakon što je napisao žalbu na ponašanje policije, nekoliko policijskih dužnosnika je pristiglo u njegovu radnju s namjerom da mu zaprijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:24