SITUACIJA SANIRANA

PANIKA U ZRAČNOJ LUCI Curenje radioaktivnog materijala Zbog oštećene pošiljke dvije osobe završile u bolnici

NEW DELHI - Curenje radioaktivnog materijala iz medicinske pošiljke izazvalo je jutros paniku na međunarodnoj zračnoj luci Indira Gandhi u Delhiju, javljaju strani mediji.

Ministar unutarnjih poslova Indije Rajnath Singh priopćio je kako je curenje zaustavljeno te nema razloga za paniku i strah. Dodao je i kako incident nije utjecao na rad zračne luke.

Predostrožnosti radi, dvojica muškaraca koja su baratala pošiljkom prevezena su u bolnicu.

Dužnosnici javljaju kako je pošiljka natrij-jodida iz Turske bila na putu prema privatnoj bolnici kada je došlo do puknuća zaštite i curenja manjeg dijela tereta. Srećom, zbog lokacije i količine, incident je vrlo brzo izoliran te je kontrolu preuzeo nacionalni interventni tim za slučaj katastrofe.

Rajnath je izjavio i kako su stručnjaci za atomsku energiju također na putu prema mjestu incidenta.

U izvješću nesreće priopćeno je kako je curenje otkriveno nakon što su radnici u zračnoj luci sa zrakoplova Turkish Airlinesa iskrcali paket koji je bio vlažan, a nedugo potom i oči su im počele suziti.

Zračna kompanija najavila je kako će istražiti što je uzrokovalo curenje radioaktivnog materijala. Inače, natrij-jodid se koristi u liječenju raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:50