POGUBANO FOTKANJE

SELFIE JE UMALO KOŠTAO GLAVE Djevojka teško ozlijeđena u napadu bizona

 Colorbox

Šesnaestogodišnja djevojka unakažena je u napadu bizona dok je boravila u nacionalnom parku Yellowstone. Željela se fotografirati, popularni 'selfie', pored divlje životinje kada ju je bizon napao. Vlasti Parka priopćile su kako je neimenovana djevojka vrlo ozbiljno ozlijeđena, no nalazi se van životne opasnosti.

Riječ je o srednjoškolki iz Tajvana koja se u Americi nalazi na školskoj razmjeni. Do incidenta je došlo nedaleko od slavnog gejzira Old Faithful dok je u Parku boravila sa svojom zamjenskom obitelji.

Uprava parka navodi kako je stajala na metar, dva od bizona kada mu je okrenula leđa kako bi se fotografirala. Bizon se pomaknuo par koraka i napao je. Odmah je helikopterom prevezena u lokalnu bolnicu. Posjetiteljima parka se savjetuje da se ne približavaju bizonima te da ih promatraju s udaljenosti od najmanje 25 metara.

Djevojku su na sigurnu udaljenost prebacili čuvari parka uz pomoć okupljenih posjetitelja.

- Iako su naviknuti na ljude i oni imaju točku 'pucanja' koju kad prođete ili ćete im dati prostora ili će vas napasti. U ovom periodu godine posebno su osjetljivi jer je mladunčad s njima. Upravo stoga upozoravamo ljude na minimalnu udaljenost od 25 metara - objasnila je glasnogovornica nacionalnog parka Yellowstone, Traci Weaver.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:23