TOTALNI PROMAŠAJ

Talijanski lugari greškom ubili medvjedicu uvezenu iz Slovenije

Danica je stradala od prevelike doze narkotika koji ju je trebao samo uspavati
Kutarevo, 071111.Nakon sto je prosle godine u lipnju kao napusteni medvjedic iz Gorskog kotara udomljen u lickom utocistu za medvjede Kuterevo, medvjedicu Tomici promjenili su ime u Mali Gor, a brlog i ogradjeni prostor dijeli sa lickim medvjedom Mali Dol.Na slici: Mali Gor.Foto: Robert Fajt / Cropix
 Robert Fajt / CROPIX

Jučer su i u Rimu, pred Panteonom, demonstrirali ambijentalisti, ljuti što su diletanti u državnoj službi pošli narkotizirati mečku Danicu tako masivnom dozom narkotika da su sirotu beštiju “uspavali” (da iskoristimo licemjerni termin koji rabe vlasnici domaćih životinja kad ih daju zatući).

Mrka mečka sa slavenskim imenom uvezena je iz Slovenije, jer su Talijani prethodno istrijebili svoje mrke mede u Alpama. Danica je obavila svoj posao, omecila je dva medvjedića prije šest-sedam mjeseci, što su lugari dakako znali, ali svejedno se našao inteligentan gljivar, Daniele Maturi, koji se namečio brati gljive baš tamo gdje medvjedica odgaja mlade. Medvjedica je, dakako, provalniku u svoj habitat pokazala koliko je ljuta, pa je navedeni gospodin od svoje dijareje napravio nacionalni slučaj: balkanski uljezi ugrožavaju domaću talijansku čovjekoliku faunu. A onda su tamošnji lugari pokazali svu svoju spretnost: mjesec dana su je ganjali, natjeravši je bliže pašnjacima, te je u nevolji zatukla dvije ovce i kozu. Ona je prijetila lugarima, dok je pola Italije navijalo za mečku protiv države. Napokon su je ugledali, odlučili se za “telenarkozu” i u birokratskoj izvijesti obznanili da su “u skladu s primljenim instrukcijama narkotizirali medvjedicu koja međutim nije preživjela”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:25