DRAMA U BUENOS AIRESU

OBJAVLJENA SNIMKA OTMICE Tevezov otac: 'Rekli su mi da je Carlos njihov idol, ali da nemaju izbora'

Dok policijski lov na otmičare oca slavnog argentinskog igrača Carlosa Teveza i dalje traje, u javnost je procurila snimka koja prikazuje naoružanu bandu dok slijedi Segunda Teveza u predgrađu Buenos Airesa.

Snimka nadzorne kamere predmet je policijske istrage, a prikazuje bijeli VW Passat kako prati crni monovolumen Dodge Journey za čijim je volanom bio Segundo Tevez.

Zaustavili su ga nekoliko ulica dalje te oteli uz prijetnju oružjem. Drugi dio snimke prikazuje kolonu na čelu s Dodgeom u kojem su otmičari i Tevezov otac, a bijeli Passat ih i dalje prati.

Otmičari su Segunda držali zarobljenog osam sati.

- Tvoj sin je heroj, ali treba nam novac - kazali su mu.

Banda je zahtijevala 380.000 eura otkupnine.

Inače, Segundo nije Tevezov biološki otac. Posvojio je Carlosa s pet godina. Majka ga je napustila nakon rođenja, a pravi otac je ubijen u vatrenom okršaju.

Carlos Tevez, inače igrač Juventusa, pregovore je vodio iz Italije. Odbio je otmičarima platiti više od 38.000 eura. Cijela drama vrlo brzo je završila u medijima, što je kod otmičara izazvalo paniku i želju za što hitnijim okončanjem drame.

Segundo je pušten na slobodu u 14 sati po lokalnom vremenu. Otkupnina je otmičarima predana tek na trećem dogovorenom mjestu. Prva dva odabrana mjesta imala su za cilj zbuniti policiju i otmičarima olakšati bijeg.

Segundo je nakon oslobađanja policiji otkrio kako je njegov sin Carlos otmičarima idol.

- On je jedan od najvećih i ne želimo mu nauditi. Zašto bismo? Ali problem je što imamo djecu i treba nam novac. Nemamo drugih opcija. Nadamo se da će nam oprostiti - kazali su otmičari Tevezovom ocu Segundu.

Također, Segundo je otkrio da su mu ponudili kekse i piće koje su kupili na benzinskoj postaji.

Šef policije u Buenos Airesu otkrio je da se ne radi o profesionalnoj skupini otmičara. Oni su navodno slijedili Tevezovog oca samo kako bi ukrali auto, ali su se vratili po njega kad su vidjeli vozačku dozvolu i shvatili o kome se radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:47